Waar plaatst u de afzuiging?

U bent op zoek naar de perfecte keuken op maat. Een goede afzuiging is een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Het is namelijk essentieel om de lucht in uw keuken schoon en fris te houden. Maar waar plaatst u de afzuiging? In deze blog gaan we dieper in op de verschillende mogelijkheden.

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de bouwtechnische mogelijkheden. Soms is het niet mogelijk om een afzuigkap in het plafond te plaatsen vanwege bijvoorbeeld een betonnen constructie. In dat geval kan het plaatsen van een afzuigkap direct boven de kookplaat de beste optie zijn.

Maar wat is er praktisch? Een ingebouwde afzuiging in het plafond heeft als voordeel dat het de zichtlijnen niet doorbreekt zoals een hangende afzuigkap. Het neemt geen ruimte in beslag in uw keuken en zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Daarnaast kan een ingebouwde afzuiging in het plafond ook zorgen voor een betere verdeling van de afzuiging in de gehele ruimte, in tegenstelling tot een afzuigkap direct boven de kookplaat.

Een afzuigkap aan de muur of aan het plafond neemt ook geen ruimte in beslag in uw keuken. Aan de andere kant heeft een afzuigkap boven de kookplaat als voordeel dat het de dampen en geuren direct afzuigt en niet eerst de luchttstroom door heel de keuken hoeft te verspreiden. 

Gelukkig zijn afzuigunits de afgelopen jaren flink verbeterd en vernieuwd. Er zijn nu afzuigunits op de markt die zowel in het plafond als direct boven de kookplaat geplaatst kunnen worden en die uitstekend hun werk doen.

 

Een andere mogelijkheid is het gebruik van bladafzuiging. Hierbij is de afzuiging verwerkt in het kookblad zelf, waardoor er geen afzuigkap meer nodig is. Dit heeft als voordeel dat u mooie lampen kunt ophangen boven uw kookeiland, omdat er geen afzuigkap in de weg hangt.

Al met al zijn er verschillende mogelijkheden als het gaat om de plaatsing van uw afzuiging. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren en de bouwtechnische mogelijkheden van uw keuken. Bij Verhoef op Maat kunnen wij u helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw keuken op maat.

Hulp nodig?